Fiktiota vastaan II

Kysy tai kommentoi Kuha.:n sanoituksia.

Valvoja: Kuha

Fiktiota vastaan II

ViestiKirjoittaja mjh77 päivämäärä Ke Loka 17, 2007 14:22

Arvon herrat. Kerran vasta kuunneltuani uuden tieteellisen julkaisunne, haluan jo tässä vaiheessa suuresti kiittää tästä mielihyvää tuottavasta teoksesta. Eräs kysymys kuitenkin heräsi kuunnellessani kappaletta "Fiktiota vastaan II", erityisesti piin likiarvoon liittyvässä kohdassa. Likiarvossa sinänsä ei ole mitään vikaa, kymmenen ensimmäistä desimaalia ovat aivan oikein, mutta lienee syytä huomauttaa, että jos joku aikoo kyseistä likiarvoa käyttää askutoimituksiin, on huomioitava kymmennettä desimaalia seuraava arvo, joka tietämykseni mukaan on numero kahdeksan. Tämähän vääjäämättä johtaa siihen, että kymmenes desimaali on todellisuudessa lähempänä arvoa "kuusi", kuin arvoa "viisi". :shock:

Tämän vaan halusin tuoda julki. Siirrynkin tästä röntgendiffraktometrin ääreen päivittäistä työsuoritettani tekemään. Eittämättä levynne siivittää minut valtaisiin suorituksiin. Tosin huonoa näytettä ei valitettavasti levyä kuuntelemalla saa paremmaksi. Toivon silti parasta. :evil:
mjh77
 
Viestit: 19
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2006 15:05
Paikkakunta: Helsinki

Re: Fiktiota vastaan II

ViestiKirjoittaja Bon Fotoni päivämäärä Ke Loka 17, 2007 15:37

Arvon mjh77.

Olette oikeassa. Likiarvo todellakin pyöristyy ylöspäin tässä tapauksessa. Kuha. ei kuitenkaan pyöristä, joten likiarvoa ei voitu käyttää. Se ei ole tarpeeksi eksaktia tieteellisen uskottavuuden kannalta ja jos kuulija haluaa jatkaa opiskelua omatoimisesti kappaleen viitoittamalla tiellä olisi väärin opettaa virheellistä tietoa lähtökohdaksi. CD-levyn rajallisen tallennuskapasiteetin vuoksi emme myöskään pystyneet esittämään piin arvoa haluamallamme tarkkuudella vielä tämän albumin puitteissa.

Lähes koko Kuha. suosittelee tarkkojen arvojen käyttämistä laskutoimituksissa.
Käyttäjän avatar
Bon Fotoni
 
Viestit: 24
Liittynyt: Ti Loka 24, 2006 23:59
Paikkakunta: Arzamas-16

Re: Fiktiota vastaan II

ViestiKirjoittaja Juha Kuha päivämäärä To Loka 18, 2007 9:45

Arvon tarkka ja samalla epätarkka mjh77,
kappaleen sanoituksesta vastaavana minun kuulunee myös vahventaa Bon Fotonin pyöristysteesiä. Kuha. ei halua pyöristää mitään. Asiat on esitettävä sellaisina kuin ne ovat. Pyöristys kuuluu enemmänkin taiteen kuin tieteen piiriin. Otan kyseisestä tarkasta likiarvosta täyden vastuun ja uskon, että muu matemaattinen tiedemaailma seuraa rohkeasti perässä.
Juha Kuha - rakkaudesta "musiikkiin"
Käyttäjän avatar
Juha Kuha
 
Viestit: 88
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 13:27
Paikkakunta: Helsinki

Re: Fiktiota vastaan II

ViestiKirjoittaja Salainen Hannu Sinisalo päivämäärä Ke Loka 31, 2007 19:40

Mutta arvon tiedehenkilöt!

Piin arvo ei suinkaan ole kappaleessa Fiktiota vastaan II mainittu kymmendesimaalinen luku, vaan sen tarkka arvo on, kuten Indianan osavaltioparlamentissa yksimielisesti vuonna 1897 päätettiin, 16/{neliöjuuri}3. Laki on laki, ja sille ei luonnonlaki tai -vakio mitään mahda. Kyllä näin on.
Irva vagyon: az én házam imádságnak háza mindëm népek közt, ti pedig mivé tëttétek? Rablók barlangjává!
Käyttäjän avatar
Salainen Hannu Sinisalo
 
Viestit: 27
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2006 15:05
Paikkakunta: Tampere

Re: Fiktiota vastaan II

ViestiKirjoittaja Juha Kuha päivämäärä To Marras 01, 2007 10:10

Valitettavasti tieto vuoden 1897 päätöksestä tuli Kuhakonsernin tiedekomiteaan liian myöhään. Syynä oli konsernimme hankalahkoksiksin luonnehdittu viestintäjärjestelmä. Näin ollen jouduimme tekemään omat ratkaisumme, joista otamme siis täyden vastuun.
Juha Kuha - rakkaudesta "musiikkiin"
Käyttäjän avatar
Juha Kuha
 
Viestit: 88
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 13:27
Paikkakunta: Helsinki


Palaa alueelle Sanoitukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron