Warr-kitara

Kysy, joku vastaa - jos vastaa.

Valvoja: Kuha

Warr-kitara

ViestiKirjoittaja Lumihirvi päivämäärä La Helmi 18, 2006 1:17

TKTL-levyllä lukee krediiteissä, että eräs herra soittaa Warr-guitaria. Olen joskus kuullut moisesta ja tietoinen, että eräs herra Adrian Belew moista käyttää. Mikä on kitaran toimintapa ja missä kappaleessa/issa sitä saatetaan kuulla?
Lumihirvi
 
Viestit: 30
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2006 14:23
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja uttra päivämäärä La Helmi 18, 2006 12:31

Ettäkö Belew soittelisi WARRilla? Eiköhän se kuitenkin ole Adrianin yhtyetoveri Trey Gunn?
Utare!
Käyttäjän avatar
uttra
 
Viestit: 40
Liittynyt: La Helmi 04, 2006 13:05
Paikkakunta: Ovlu

ViestiKirjoittaja Pekkala-Pekkala päivämäärä La Helmi 18, 2006 13:05

Vaikkei asia varsinaisesti liity Kuha.:an, niin haluan vastata ja kertoa, että King Crimsonissa warr-kitaraa soitti Trey Gunn.

Kuha.:n levyllä Markus Reuter soitti warr-kitaraosuutensa sähköpostin välityksellä Saksasta, joten emme valitettavasti päässeet seuraamaan toimenpidettä lähietäisyydeltä.

Pekkala-Pekkala
Juokse ja juo!
Käyttäjän avatar
Pekkala-Pekkala
 
Viestit: 48
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 14:38
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja subhunam päivämäärä La Helmi 18, 2006 13:08

Jep, esim. Gunn käyttää Warria. Kyseessä on siis 6-12-kielinen kitara, jota soitetaan molemmilla käsillä täppäämällä. Eli otelaudasta nauhojen väleistä painelemalla. Saundi on mielenkiintoinen soittotavasta, mikeistä, ja kitaran "bodyn" johtuen. Matalia ääniä soitettaessa, on vaikea sanoa milloin kyseessä on Warr-kitara eikä basso, mutta korkeammissa äänissä soittimen ominaissaundi tuleekin oivasti esiin. Imo.
Onko soitin sitten kitara, vai basso? Gunnin tapauksessa kielet kattavat sekä basson että kitaran äänialan eli jonkinsortin hybridi on kyseessä. Mainiolta kuulostaa, ainakin niitten tuhansien efektien läpi prosessoituna.

Sitten on lisäksi Sticki, joka käsittääkseni innosti Warrin kehittelemään omat kitaransa. Kyseessä on samalla periaatteella toimiva kitara/basso, jossa ei tallan ympärillä olekkaan enempää puuta, vaan soitin todellakin on tikun mallinen. Tai kepin.

Tuota TKTL:n Warria on tullut mietittyä kyllä. Uskoisin että kyseessä on Painileirin säkeistö. Se kuulostaa omaan korvaani eniten Warrilta, mutta tiedä häntä vaikka muistakin biiseistä löytyisi yllätyksiä.

Niinja, http://www.warrguitars.com sekä http://www.stick.com/
Tämänhetkinen ikuisuuskysymys.
Käyttäjän avatar
subhunam
 
Viestit: 7
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 21:19
Paikkakunta: Gulu

ViestiKirjoittaja Pekkala-Pekkala päivämäärä La Helmi 18, 2006 13:40

TKTKTL-levyllä warria löytyy kappaleesta "Musta Peruna". Voi olla että "Jytän mestareihin" jäi myös jotain. "Painileirin" säkeistössä ei ole warria, vaan basso, koskettimet ja kaksi kitaraa.

Pekkala-Pekkala
Juokse ja juo!
Käyttäjän avatar
Pekkala-Pekkala
 
Viestit: 48
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 14:38
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Lumihirvi päivämäärä La Helmi 18, 2006 15:02

Juu pahoittelen virhettäni. Trey Gunhan se olikin King Crimsonissa. Mutta minulla on siis hämärä muistikuva, että Belew olisi soittanut Warr-kitaraa siis jossain muussa projektissa. Pitääkin nyt kaivella asiaa. Laitetaankin Mustaa perunaa soimaan ja etsimään warr-kitaraa. Stick-bassoihin olen Tony Levinin myötä tutustunut hieman enemmän.
Lumihirvi
 
Viestit: 30
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2006 14:23
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja subhunam päivämäärä La Helmi 18, 2006 15:19

Pekkala-Pekkala kirjoitti:TKTKTL-levyllä warria löytyy kappaleesta "Musta Peruna". Voi olla että "Jytän mestareihin" jäi myös jotain. "Painileirin" säkeistössä ei ole warria, vaan basso, koskettimet ja kaksi kitaraa.

Perkele, vikaan meni. Noh, tämä taas todistaakin osaltaan omaa puukorvaisuuttani.
Tämänhetkinen ikuisuuskysymys.
Käyttäjän avatar
subhunam
 
Viestit: 7
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 21:19
Paikkakunta: Gulu

ViestiKirjoittaja moukari päivämäärä Ma Helmi 20, 2006 13:07

Warr-kitaraa on muistaakseni vain Mustan perunan väliosassa. Ei sitä siksi tunnista, siinä on niin paljon efektejä. Kuullostaa pikemminkin joltain synalta.
moukari
Site Admin
 
Viestit: 49
Liittynyt: Ma Tammi 23, 2006 15:49
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja rockola päivämäärä Ke Helmi 22, 2006 12:16

moukari kirjoitti:Warr-kitaraa on muistaakseni vain Mustan perunan väliosassa. Ei sitä siksi tunnista, siinä on niin paljon efektejä. Kuullostaa pikemminkin joltain synalta.

Ja minä kun olen tähän asti luullut, että Markuksen kitarointia kuullaan Nenän introssa kohdassa 0:30-1:00 (ja vain siinä), mutta ilmeisesti tämä taiturimainen, etten sanoisi virtuoosimainen tilulilutus onkin kuitenkin sehr geerte Herr Jeesus Vipusen käsialaa. Oppia ikä kaikki.

Miten on, mahdetaanko seuraavalla Centrozoonin levyllä kuulla Juha Kuhaa taustalaulussa?
rockola
 
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2006 11:38
Paikkakunta: Brisbane, QLD, Australia

ViestiKirjoittaja Pekkala-Pekkala päivämäärä Ke Helmi 22, 2006 12:37

rockola kirjoitti:Ja minä kun olen tähän asti luullut, että Markuksen kitarointia kuullaan Nenän introssa kohdassa 0:30-1:00 (ja vain siinä), mutta ilmeisesti tämä taiturimainen, etten sanoisi virtuoosimainen tilulilutus onkin kuitenkin sehr geerte Herr Jeesus Vipusen käsialaa. Oppia ikä kaikki.

Miten on, mahdetaanko seuraavalla Centrozoonin levyllä kuulla Juha Kuhaa taustalaulussa?


Nenän rumpu-flyygeli-intron päälle tuleva kirskuva kitara on Jeesus Vipusen tulkinta Juha Kuhan säveltämästä kitarasoolosta. Soundi on siksi niin omituinen, että Jeesus soitti sen Bossin Bass Synth-pedaalin läpi.

Centrozoon ei ole vielä palkannut Juha Kuhaa virallisesti taustalaulajaksi.

Pekkala-Pekkala
Juokse ja juo!
Käyttäjän avatar
Pekkala-Pekkala
 
Viestit: 48
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 14:38
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Jeesus Vipunen päivämäärä To Helmi 23, 2006 19:03

Jep, Nenän intron melodiassa soi päällekkäin kaksi Jeesus Vipusen soittamaa sähkökitararaitaa ja yksi Jonna Monosen soittama ja Eppu Kososen tuottama syntetisaattoriraita. Syntikkaraita on se, joka intron lopussa riistäytyy käsistä ja alkaa väpättää holtittomasti. Sähkökitarassa käytettiin tosiaan Bossin Bass Synthesizer -pedaalia. (Kiitokset rockolalle ylenpalttisista kehuista!)

Markus Reuterin ainoa esiintyminen tapahtuu Musta peruna -kappaleen väliosassa. Markus äänitti alun perin useampiakin Warr-kitara-osuuksia, mutta levyllä käytettiin vain tuo yksi.
You can't write a chord ugly enough to say what you want sometimes, so you have to rely on a giraffe filled with whipped cream.
Käyttäjän avatar
Jeesus Vipunen
 
Viestit: 92
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 15:04


Palaa alueelle Kysy Kuha.:lta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa