Apinoiko Kuha. M. A. Nummista?

Kysy, joku vastaa - jos vastaa.

Valvoja: Kuha

Apinoiko Kuha. M. A. Nummista?

ViestiKirjoittaja necromuru päivämäärä Su Joulu 16, 2007 15:45

Hyvä herra Kuha.

Pidän kovasti teidän maailmankatsomusta avartavasta ja yleissivistävästä rock albumistanne "Tieteen puolesta, fiktiota vastaan".
Minua kuitenkin häiritsee että levyänne on useasti noteerattu "tiettävästi ensimmäisenä tiedelevynä". Kyseinen ansio on hieman kyseenalainen, sillä niin ikään suomalainen muusikko M. A. Numminen sisällytti ensimmäiselle levylleen tieteellisiä piirteitä omaavia kappaleita, joiden lyriikat on luettu suoraan tietosanakirjasta.
Oletteko te herra Kuha. tietoisia että teitä suitsutetaan perusteetta tienraivaajiksi tieteen ja musiikin yhdistäjinä? Onko se niin että ensimmäinen aina unohdetaan ja vasta toinen saa kunnian? Vaadin päitä vadille.

- Miguel Alvarez Necromuru
necromuru
 
Viestit: 2
Liittynyt: Su Joulu 09, 2007 22:57

Re: Apinoiko Kuha. M. A. Nummista?

ViestiKirjoittaja sim0n päivämäärä Su Joulu 16, 2007 17:56

Itsehän olen toki sitä mieltä, että Mauri Anteron sinänsä varsin viihdyttävä tuotos ei täytä tarkan ja reilun tieteenteon kriteerejä. Vaikka kyseisissä suorituksissa onkin havaittavissa tieteellisiä piirteitä, ei se johda suoraan tieteelliseen tuotokseen. Implikaation etujäsenen totuus ei takaa sen takajäsenen totuutta. Joku voisi samoin perustein argumentoida esimerkiksi ns. matikkametallin tieteellisyyden puolesta. Tämän huomion perusteella voimme varmasti todeta, että Kuha.:n levy on todella ensimmäinen täysin tieteellisin perustein tehty pitkäsoitto.

Mielenkiintoista olisi mahdollisesti tutkia Engelsin muotoileman dialektiikan lain (jossa kaikki määrällinen muutos muuttuu lopulta laadulliseksi muutokseksi) mukaan Kuha.:n saavutusta. Mahtaako taiteen kehitys lopulta muuttua tieteen kehitykseksi tai mahdollisesti toisinpäin?

-Robert K. Merton
"Rock ei ehkä pelasta maailmaa, mutta saa aikaan sopivissa määrin mielenterveysongelmia." -Juha Kuha
Käyttäjän avatar
sim0n
 
Viestit: 66
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2006 16:37
Paikkakunta: Paikkakaupunki, itse asiassa. Hmh.

Re: Apinoiko Kuha. M. A. Nummista?

ViestiKirjoittaja Juha Kuha päivämäärä Ma Joulu 17, 2007 13:32

Arvon necromuru,
osaatteko täsmentää, mihin Maurin levyyn nyt viittaatte? Käsittääkseni mikään Anteron levy ei sellaisenaan ole vain ja ainoastaan tieteeseen perustuva. Summa summarum!
Juha Kuha - rakkaudesta "musiikkiin"
Käyttäjän avatar
Juha Kuha
 
Viestit: 88
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 13:27
Paikkakunta: Helsinki

Re: Apinoiko Kuha. M. A. Nummista?

ViestiKirjoittaja necromuru päivämäärä Ma Joulu 17, 2007 19:51

Tarkoittamani levy on Nummisen 1967 julkaisema In Memoriam.

Laulujensa "sanoituksiksi" Numminen valitsi mm. omaa proosaa, tieteellisten kirjojen tekstejä ja kansanrunoutta. Säveltäessään hän käytti monia musiikin lajeja, esim. rockia, tangoa, foksia ja jenkkaa. Levyn suosituimmaksi lauluksi tuli Jenkka hevosen puhdistamisesta, jonka Numminen oli säveltänyt armeijan tilauksesta. Aiheen laulun tekstiin Numminen löysi armeijan Sisäpalvelusohjesääntö-kirjasesta, jossa kerrotaan seikkaperäisesti hevosten hoidosta.

- http://www.ma-numminen.net/fin/lp.shtml

Vaikka ensimmäisestäni viestistäni saattaakin niin virheellisesti olettaa, en viittaa mihinkään levyyn kokonaisuutena vaan ennemmin hetkittäisiin momentteihin joita levyltä löytyy.
necromuru
 
Viestit: 2
Liittynyt: Su Joulu 09, 2007 22:57


Palaa alueelle Kysy Kuha.:lta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa